Около двайсет процента от настанените тук са се преместили от други

...
Около двайсет процента от настанените тук са се преместили от други
Коментари Харесай

Хоспис „Света Анна“ в с. Лъка отбеляза първия си рожден ден при пълна заетост на базата

Около двайсет % от настанените тук са се преместили от други сходни заведения

Преди година в село Лъка – умерено и безшумно кътче в Община Поморие, отвори порти първият приют в района, построен по европейски модел. Екипът на „ Света Анна “, отпред с доцент доктор Георги Матев, даде поръчка, че мрачната популярност на приютите в България е напът да се промени. С усърдна работа и огромна отдаденост, единствено за дванадесет месеца, профилираното заведение към този момент може да се похвали с цялостна претовареност въз основата и десетки изписани пациенти, сполучливо минали през следоперативно лекуване и завърнали се към обикновено всекидневие.

 Хоспис „ Света Анна “ означи уместно първия си рожден ден. Всички настанени тук пациенти, притежателите и екипът одобриха поздравления от формалните посетители Адам Адамов – ръководител на ОБС Поморие и Жасмина Димитрова – кметът на с. Лъка. Голямата торта и музикалните изненади внесоха доста въодушевление на празненството.

Доц. доктор Георги Матев – дълготраен шеф на отделението по анестезиология и реанимация в УМБАЛ Бургас, а по-късно и изп. шеф на същата болница и мотор на медицинския екип в приюта пръв поздрави присъстващите.



Собствениците на „ Света Анна “ Даниел Стратев и Красимир Георгиев също нескриха вълнението си в този значим за тях ден. Инвестицията им в този план, който към този момент завоюва доверието на пациентите и техните фамилии, дава очаквания за развиване в по-голям мащаб.



„ Основните компликации, с които се сблъскахме през миналите дванадесет месеца, бяха икономическата рецесия, само че най-много намирането на квалифицирани и отдадени на специалността фрагменти и спечелването на доверието им. Ние, като една прохождаща и чисто нова конструкция, трябваше да накараме тези хора да повярват в нас. Щастливи сме, че успяхме да съберем и сработим екип, който има вяра в идеята и работи за триумфа ни. Това е основополагащо за просперирането на лечебното заведение “, оповестиха притежателите.



„ През миналата година акцентирахме и на качеството на обслужването. В момента базата работи при цялостна претовареност. Седемдесет % от нашите пациенти са настанени тук за непрекъснато. Това са най-вече родители на хора, живеещи отвън рамките на България. Естественият ход на нещата е след време да се разтеглим, само че към този момент сме съсредоточени в одобряването на приют „ Света Анна “ като първокласно профилирано заведение за грижа за възрастни хора и следболнично възобновяване и рехабилитация. Бързите темпове, с които се развихме ни сподели, че тъкмо подобен вид здравно заведение е липсвало тук в района. Около двайсет % от настанените тук се реалокираха от други сходни заведения. Когато ги попитахме защо подхващат тази стъпка, отговорът им бе – поради качеството на обслужване и условията  на живот. Това е огромен комплимент и стимулира като нас, по този начин и целия екип “, обясниха Даниел Стратев и Красимир Георгиев.

Хоспис „ Света Анна “ е с потенциал от 60 болнични кревати, ситуирани в 37 стаи и два жилището, с по 1 и 2 кревати. Всички стаи са обезпечени със личен хигиеничен възел. Сградата е оборудвана с асансьор, улесняващ независимото напредване или превозването на пациентите до другите етажи на приюта. Повече информация и фотоси на основания по европейски стандарт приют вижте.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР